Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађани Ниша сутра добијају нову власт: Да ли ће понедељак бити дан демократије или...

rssBookmark and Share

Ниш 11.08.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Два месеца након локалних избора у Нишу, заказана је конститутивна седница Скупштине града за понедељак, 12. август, када ће бити одлучено ко ће водити град наредне четири године.

Фото: М. Максимовић
Фото: М. Максимовић

Постизборни период обележила је правна борба опозиције, која је покушавала да оспори резултате Градске изборне комисије (ГИК) због сумње у изборну крађу. Опозиција је уложила приговоре и жалбе, које су ГИК и Виши суд у Нишу одбили, што је довело до доделе мандата одборницима.

Према резултатима ГИК-а, листа "Александар Вучић - Ниш сутра" освојила је 30 мандата, а листа Драгана Милића 16 мандата, док је коалиција "Бирамо Ниш" освојила 10 мандата. У опозицији су изразили незадовољство, тврдећи да су избори били нерегуларни и да СНС нема већину за формирање власти, чак ни уз подршку Руске странке, која је освојила 1 мандат. На конститутивној седници биће изабрани нови градоначелник, заменик градоначелника и чланови Градског већа.

Опозиција је најавила наставак борбе, изражавајући сумње у могуће "прелетање" одборника и манипулације током седнице. Док је председник Скупштине Бобан Џунић уверен да ће власт бити формирана без одлагања, Драган Милић оставља простор за различите исходе.


#   Ниш   СНС   градоначелник   председник општине   одборници   седница   ГИК   председник Скупштине   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић   Бирамо Ниш коалиција
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима