Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коалиција "Бирамо Ниш" поднела кривичне пријаве против надлежних у ОИК Палилула због наводних нерегуларности

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Коалиција Бирамо Ниш је данас поднела Основном јавном тужилаштву у Нишу кривичну пријаву против Ристић Гордане, председнице Општинске изборне комисије, и Слободанке Ђорђевић Младеновић, секретарке Општинске изборне комисије Градске општине Палилула. Оптужују их за злоупотребу службеног положаја и повреду права кандидовања.

Коалиција "Бирамо Ниш" поднела кривичне пријаве против надлежних у ОИК Палилула због наводних нерегуларности

Такође, кривичну пријаву су поднели и против Перић Тихомира, овлашћеног лица подносиоца листе Руска странка – Русија и Ниш у срцу – Тихомир Перић, због неовлашћеног прикупљања личних података и навођења на оверавање неистинитог садржаја.

Драгана Милутиновић је истакла да су председница и секретарка Општинске изборне комисије на Палилули пропустиле да провере исправност поднетих кандидатура, те да су тиме омогућиле привилегован положај Руској странци. Ана Ераковић, адвокатица и народна посланица, нагласила је да су се одлучили за кривичне пријаве уместо приговора, јер сматрају да само надлежни суд може адекватно да реши ситуацију.

Кандидат за градоначелника Ђорђе Станковић је изјавио да Ниш коначно има шансу за победу, истичући да је окупљен тим ангажовао преко хиљаду људи на одбрани сваког гласа. Он је нагласио да је крађа гласова крађа будућности Ниша те позвао грађане да поносно и без страха изађу на изборе 2. јуна и бирају Ниш.

Ова кривична пријава јасно показује одлучност коалиције Бирамо Ниш да се избори за интегритет изборног процеса и да осигура да воља грађана буде испоштована.


#   Ниш   ГО Палилула   ГИК   ОИК   Ђорђр Станковић НПС   локални избори 2024   Бирамо Ниш коалиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима