Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборник Станковић коментарише наводе у јавности: Ребаланс за који сам гласао, обезбедио да радници добију неисплаћене зараде

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, опозициони одборник Скупштине Града Ниша из групе "Уједињени - Нада за Ниш", изјавио је да стоји иза своје одлуке да гласа за усвајање ребаланса буџета, иако је добио критике јер је гласао заједно са владајућом коалицијом. Он је нагласио да је тај ребаланс резултат дуготрајне борбе за радничка права и да је управо његова иницијатива допринела да се у буџету обезбеде средства за исплату заосталих зарада радницима пропалих предузећа.

Одборник Станковић коментарише наводе у јавности: Ребаланс за који сам гласао, обезбедио да радници добију неисплаћене зараде

Станковић је истакао да је од 2014. године заједно са радницима из предузећа која су отишла у стечај, протестовао сваког петка испред Градске куће, захтевајући исплату зарада на основу судских пресуда. Ове протесте је описао као дуготрајну борбу која је коначно донела резултате у виду прве исплате од 530 милиона динара до краја године, што је само део средстава потребних за раднике.

Он је такође додао да, иако неки критичари сматрају да би исплате требало да дођу из државне, а не градске касе, за самих радника и њихове породице тај детаљ је мање битан. Оно што је важно, према Станковићу, јесте да радници добију оно што им припада.

На крају, Станковић је подсетио да његова борба почива на социјалдемократским принципима солидарности и заштите најугроженијих, и додао да ће наставити да се бори против рударења у областима где је штетно, бранећи интересе грађана Ниша и Србије.

 

 

 


#   Ниш   буџет   Миодраг Станковић   ребаланс   пропала предузећа
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима