Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова власт у Медијани: Укључивање младих и рационализација функција - наредне недеље познати челни људи те општине

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Током следеће недеље ће бити познато ко ће преузети функције председника Општине Медијана и председника Скупштине ове градске општине, најавио је Драган Милић, представник Групе грађана "Др Драган Милић".

Фото: Медиа и реформ скриншот - Фејсбук
Фото: Медиа и реформ скриншот - Фејсбук

У својој изјави, Милић је нагласио да ће иако листа “Крени-промени” није учествовала на општинским изборима, њени представници бити део нове власти и добити Канцеларију за младе.

Укључивање младих у политику

„Иако покрет ‘Крени-промени’ није учествовао на изборима у Медијани, биће део власти. Биће инкорпорирани у будућу власт Медијане јер њихове идеје, активности и оно што су показали заслужују да буду сагледани. Они ће добити Канцеларију за младе и на тај начин ћемо укључити младе у политички живот нашег града“, изјавио је Милић.

Рационализација функција и интеракција с грађанима

Милић је најавио и рационализацију функција у Општини Медијана, истичући да су планирали да смање број заменика председника Општине и Скупштине. „Хтели смо да скратимо места заменика председника Општине и Скупштине. Али то не може по закону, па ћемо покренути иницијативу за промену закона да не буде заменик заменика и заменика заменика заменик,“ рекао је Милић.

Нагласио је и потребу за директном повезаношћу с грађанима Медијане: „Општина Медијана ће бити отворена за консултације на дневном нивоу,“ рекао је он.

Изборни резултати и очекивања

Подсетио је да је опозиција победила на изборима 2. јуна и да је резултат несумњив. Милић је истакао да је понављање општинских избора на два бирачка места у Медијани потврда да грађани желе нову власт.

„Резултати су за нас охрабрујући. Желимо да се захвалимо грађанима Ниша који су послушали наш апел и гласали за листу број 3. Та листа је добила 36,4% свих гласова, док је првопласирана СНС добила 37,5%. Листа ‘Уједињени – нада за Ниш’ имала је свега 22 гласа мање од велике, моћне коалиције на власти. Нећемо разочарати наше бираче. Бахатост не сме да буде основна карактеристика власти. Власт мора да служи интересима грађана“, рекао је Милић.

Додао је и да очекује да ће избори бити поновљени на два бирачка места 10. и 18. јуна.

Апел на Градске изборе

Ђорђе Станковић из коалиције „Бирамо Ниш“ изразио је наду да ће Градска изборна комисија радити савесно. „Апелујемо да спасу душу и на неки начин покушају да раде по закону и буду ефикасни. Имају рок до 25. јуна, а могли су и раније да реше јер је Виши суд све објаснио у својим одлукама. Нећемо да се мешамо, нека донесу своје одлуке, само нека их донесу што пре“, рекао је Станковић.

Јединство у љубави према граду

Представници Групе грађана „Др Драган Милић“, као и листа „Бирамо Ниш“, „Крени-промени“ и „Уједињени – нада за Ниш“, одговорили су на коментаре који су се појавили, наглашавајући да их не везује мржња, већ љубав према граду и жеља да Ниш буде другачији, пристојнији, богатији и праведнији. „Желимо да Ниш престане да буде газдинство и да градоначелник не буде газда, већ чиновник у служби грађана“, закључили су они.

Очекује се да наредна недеља донесе коначне одлуке и постави темеље за нову власт у Општини Медијана, која ће, према најавама, бити отворенија и ближа потребама својих грађана.


#   Ниш   Медијана градска општина   Драган Милић   Крени-Промени   Група грађана Др Драган Милић   Ђорђе Станковић   Бирамо Ниш коалиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима