Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција не одустаје: Наставак правне борбе уместо протеста

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Представници четири нишке опозиционе не желе да позивају грађане на протесте али ни да прихвате одлуку Вишег суда, већ ће наставити борбу правним путем, саопштио је један од лидера опозиције, Драган Милић, конференцији за новинаре.

Нишка опозиција не одустаје: Наставак правне борбе уместо протеста

Милић је нагласио да опозиција има све припремљене потезе, упоредивши ситуацију са шаховском партијом, али је одбио да открије детаље њихових планова. „Као у шаху, имамо све припремљене потезе, али их нећемо откривати. Наш следећи корак је подношење пријава против судија који су донели скандалозну одлуку, као и три кривичне пријаве против председнице Градске изборне комисије, Данијеле Милићевић“, изјавио је Милић.

Одлука Вишег суда, која је била повод за овакву реакцију опозиције, оцењена је као неправедна и скандалозна. Милић је истакао да ће се опозиција борити свим правним средствима како би се изборила за правду.

„Нећемо стати на овоме. Наш циљ је да заштитимо демократске процесе и права грађана Ниша“, рекао је Милић. „Позивамо све грађане да прате наш рад и подрже нас у овој борби за правду.“

Тензије у Нишу су појачане након што је Градска изборна комисија, на чијем је челу Данијела Милићевић, донела одлуку коју опозиција сматра неправедном. „Поднећемо три кривичне пријаве против председнице Комисије због њених одлука које сматрамо нелегалним и противправним“, додао је Милић.

Милићевићева је на конференцији за новинаре представила резултате гласања, али није искористила прилику да разјасни одређене недоумице, оставивши то за „неку другу прилику“. Према њеним речима, листа око СНС-а има један мандат више од опозиције у Нишу.

Опозиција је јасно ставила до знања да, иако неће организовати протесте, неће ни одустати од својих циљева. Правна борба ће се наставити, а грађани Ниша ће имати прилику да прате развој ситуације и одлуке које ће уследити.


#   Ниш   опозиција   ГИК   Данијела Милићевић   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима