Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција тражи увид у комплетни бирачки материјал - сумњају у нерегуларности

rssBookmark and Share

Ниш 03.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Није неочекивано што су реакције на изборе у Нишу разнолике. Док су неки задовољни резултатима, други изражавају сумњу у регуларност процеса. Одлука Градске изборне комисије (ГИК) да промени првобитне резултате, како кажу из опзиције, изазвала је контроверзе, с оптужбама за манипулацију изборним процесом.

Фото: Нова генерација
Фото: Нова генерација

Саопштење преносимо у целости..

Градска изборна комисија је донела одлуку која је значајно променила првобитне резултате локалних избора у Нишу. Очигледно је да су све одлуке ГИК-а инструисане од стране СНС, што указује на намерну манипулацију изборним процесом. Имамо ситуацију да су резултати са девет бирачких места накнадно убачени без присуства председника бирачких одбора, како налаже закон, што је драстично утицало на коначне резултате избора. 

Захтевали смо увид у комплетни бирачки материјал како бисмо могли да проверимо све наведене нерегуларности и установимо тачне податке. Користићемо сва средства за обрану гласова Нишлија. Примат дајемо правним. Наш правни тим већ има доказе о великим неправилностима које су се десиле током изборног процеса. Ови докази ће бити предочени надлежним органима како би се осигурала правда. Тражимо да се сви наши приговори уваже и да се пониште одлуке које су накнадно донесене. Ово је неопходно како би се вратила изборна воља грађана Ниша.

И поред свих нерегуларности, ми смо сигурни у нашу победу на овим изборима. Грађани Ниша су својом вољом показали да желе промене и ми ћемо се борити да та воља буде испоштована. Бранићемо изборну вољу Нишлија свим демократским средствима.

Победничке листе избора 2024 (ГГ др Драган Милић, Коалиција Бирамо Ниш-Ђорђе Станковић, ГГ др Саво Манојловић-И ја сам Ниш и Коалиција Уједињени-Нада за Ниш-Миодраг Станковић)

 


#   Ниш   локални избори   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић   Уједињени - Нада за Ниш   Бирамо Ниш коалиција   ГГ Саво Манојловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима