Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција у ГО Пантелеј захтева хитну седницу због проблема са водоснабдевањем у Малчи

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Одборници опозиције у Скупштини Градске општине Пантелеј затражили су хитну седницу због проблема са сеоским водоводом у селу Малча, где грађани могу користити воду само сваки други дан.

Опозиција у ГО Пантелеј захтева хитну седницу због проблема са водоснабдевањем у Малчи

Ова ситуација је изазвала незадовољство, а грађани су најавили могућу блокаду магистралног пута који пролази кроз село. Осим проблема са водоснабдевањем, истакли су и друга комунална питања, попут ударних рупа и кишне канализације на Булевару Светог Пантелеја.

Саопштење ОО Пантелеј НПС преносимо у целости

Последња седница Скупштине градске оптине Пантелеј, одржана је 10.10.2024. године, у оквиру крајњег рока за њихово одржавање (пословником о раду једном у три месеца) и то на инсистирање одборника опозиције.

Представници општинске власти Пантелеја су као разлог за заказивање и одржавање седница скупштине једном у три месеца, правдали економичношћу и рационалношћу у раду, односно да се општинске финансије не би оптерећивале исплатама дневница одборницима за сваку седницу скупштине.

Народни Покрет Србије Ниш истиче да на територији општине Пантелеј има доста проблема чије је решавање преко потребно. Лоша ситуација у којој се налазе становници Малче у вези са снабдевањем водом, одлагање почетка рада вртића који је свечано отворен пре више од три месеца на Сомборском булевару, непримереног стања у којем се налази гробље у Д.Врежини, те одсуство канлизационе и водоводне мреже поједниних делова општине, неасфалтираних улица, проблема у вези са безбедношћу саобраћаја и постављање адекватније саобраћајне сигнализације само су неки од многобројних који не могу да чекају спору локалну администрацију већ морају хитно да се решавају.

Зато су одборници Народног Покрета Србије, испред Коалиције „Бирамо Ниш“ одлучног и непромењеног става да се седнице скупштине морају одржавати чешће, најмање два пута месечно. Сматрамо да је то напросто дужност представника општинске власти. Седнице скупштине се одржавају како би се на њима расправљало о свим проблемима, у циљу проналажења решења за исте али и давања одговора грађанима Пантелеја и њиховим изабраним представницима, шта је предузето од стране власти поводом послова из надлежности ове општине и на који начин ће решити одређени проблем.

Одборници НПС Ниш, инсистирају на чешћем заказивању седница, а проблем трошкова на име одборничких накнада сматрају лако решивим и то: одрицањем права на накнаде свих одборника за ванредно заказане седнице или усмеравањем износа који би требао бити исплаћен одборницима на име накнада за седнице, социјално и економско угроженим категоријама становника или за друге адекватне намене о чему би одборници постигли сагласни.

Председник ОО Пантелеј НПС Ниш и одборник коалиције „Бирамо Ниш“ на Пантелеју,

Никола Илић.


#   Ниш   Малча   водоснабдевање   ГО Пантелеј   НПС Народни покрет Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима