Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пет нових одборника у Скупштини Града Ниша, питање сукоба интереса на дневном реду Агенције за спречавање корупције

rssBookmark and Share

Ниш 01.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Због престанка мандата четворо одборника Српске напредне странке (СНС) у Скупштини града Ниша, као и оставке председника Градске општине Медијана Младена Ђурића на место одборника, пет нових одборника биће именовано на следећој седници Скупштине.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Ова промена долази након што су бивши одборници изабрани на функције градоначелника, заменика градоначелника и већника, које су неспојиве са функцијом одборника.

Мандати ће бити додељени Наталији Јовановић, Анђели Миловановић, Александру Стојановићу и Михајлу Здравковићу са листе коалиције око СНС-а, као и Радовану Драмићанину са листе Групе грађана "Др Драган Милић".

Мандати градоначелника Драгослава Павловића, његовог заменика Луке Гашевића, као и градских већника Стевана Веселиновића и Иване Цветковић, званично су престали, јер су они преузели функције неспојиве са функцијом одборника. Младен Ђурић је поднео оставку, па ће његово место такође бити попуњено.

Председник Одбора за мандатно-имунитетска питања, Миле Илић, потврдио је да ће Скупштина на следећој седници одлучити о потврђивању нових мандата. Међутим, једно од питања које се поставља је додела мандата Михајлу Здравковићу, који већ обавља функцију градског већника. Према речима Илића, мандат мора бити формално додељен, а на Скупштини ће се одлучити о његовом евентуалном престанку уколико Здравковић не поднесе оставку.

Питање потенцијалног сукоба интереса отворено је и у случају Милене Вакић, која је истовремено одборница у Скупштини града и већница у Градској општини Медијана. Овим питањем, према речима заменика председника Скупштине Владице Маричића, бавиће се Агенција за спречавање корупције. Скупштина нема надлежност да сама решава овај сукоб интереса, али било који грађанин може покренути питање пред Агенцијом.

Иако је раније најављено да ће Вакићева поднети оставку на место одборнице, она је у међувремену напустила одборничку групу ГГ "Др Драган Милић", што је унело додатне дилеме око њеног мандата.


#   Ниш   Миле Илић   одборници   Скупштина града Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима