Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политички преокрети у Нишу: Одборници Оливер Пауновић и Милена Вакић Пауновић напустили ГГ "Др Драган Милић"

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Одборници са листе Групе грађана "Др Драган Милић", Оливер Пауновић и Милена Вакић Пауновић, одлучили су да напусте ову политичку групацију и да формирају своју независну групу у Скупштини града Ниша. Ову одлуку саопштио је др Драган Милић на свом Фајебоок профилу, наводећи да се Пауновић одлучио за другачији политички пут.

Фото: Др Дргана Милић ФБ
Фото: Др Дргана Милић ФБ

"Оливер Пауновић има другачију визију и планове за даљи политички ангажман у односу на досадашње деловање наше Групе грађана," написао је Милић, истичући да њихово залагање за формирање Покрета за децентрализацију Србије (ПОДЕС) није наишло на Пауновићеву подршку.

Пауновићев последњи потез није изненадио многе који прате његову каријеру. Пауновић је започео политичку каријеру у Демократској странци, а након тога прошао кроз више политичких организација, укључујући Савез за Србију, Странку слободе и правде, Здраву Србију Милана Стаматовића, и на крају Групу грађана "Др Драган Милић". Његова стална промена страна наводи на закључак да је у питању став без чврсте идеолошке основе.

Овај случај илуструје дубок проблем политичких "соло играча" у Србији који нарушавају поверење грађана у политички систем и продубљују осећај да поједини политичари не раде у интересу народа.

На крају, блиска будућност ће показати прави карактер овакве одлуке.


#   Ниш   Драган Милић   Оливер Пауновић   Скупштина града Ниша   Група грађана Др Драган Милић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима