Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници пропалих нишких предузећа и даље неповерљиви и поред чврстих обећања градоначелника: "Прво скочи па реци хоп"

rssBookmark and Share

27.09.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Радници некадашњих предузећа у Нишу, Машинске и Електронске индустрије, који годинама протестују испред Градске куће због неисплаћених плата, још увек немају поврења према најавама градоначелника Павловића да ће њихове заостале зараде коначно бити исплаћене, иако је градоначелник на конференцији за медије конкретно изнео план који ће бити представљен нишким одборницима.

Фото: РТВ Белами архива
Фото: РТВ Белами архива

"Већ 14 година тражимо оно што нам по закону припада. Вероваћемо властима тек када добијемо новац", поручио је Радосав Спасић из Удружења "Победа".

Одборник Миодраг Станковић најавио је подршку иницијативи за хитну исплату, док је Драгослав Ћирковић из Коалиције "Ниш мој град" критиковао досадашњу неправду према радницима.

Око 80.000 радника у Србији још чека исплату заосталих плата, док је ситуација у Нишу посебно тешка, где је пропало 35 предузећа.

Да подсетимо..

Градоначелник Ниша, Драгослав Павловић, најавио је у четвртак на хитно сазваној конфернцији за медије, решење за дугогодишњи проблем неисплаћених зарада радницима предузећа у стечају или оних која су већ завршила стечајни поступак. Око 6000 грађана Ниша, оштећених напокон ће добити своја заостала потраживања.

Укупна сума која ће бити исплаћена износи 2.113.442.963 динара, а исплата ће се вршити у четири једнаке годишње рате.

Прва рата биће исплаћена одмах након што нишки одборници усвоје план исплате, на седници СГ средином октобра, док ће исплата почети у новембру. Друга рата је планирана за прву половину 2025. године, а преостале две ће бити исплаћене 2026. и 2027. године.

 

 

 


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима