Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНС прогласила данас победу - Руска странка у коалицији са листом "Ниш сутра", укупно 31 мандат

rssBookmark and Share

Ниш 03.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Најновије политичке вести стижу из Ниша након објаве резултата локалних избора. Градска изборна комисија потврдила је да СНС и опозиционе партије имају по 30 мандата у нишкој Скупштини. Убрзо након тога, нишки СНС је најавио коалицију са Руском странком како би формирао већину од 31 мандата у градском парламенту.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Ова одлука изазвала је реакције и прославу чланова и симпатизера у штабу СНС-а, где су присутни узвикивали "Победа, победа, победа".

"Као озбиљна странка и коалиција нисмо хтели да се изјашњавамо пре званичних резултата ГИК-а. Сада можемо да кажемо да имамо 30 мандата у градској Скупштини. Осуђујемо све оно што се догађало у претходних неколико сати, а чули сте разне спинове да ће бити 29 мандата или да неће бити довољно мандата. Када смо синоћ држали конференцију знали смо резултате, јер се озбиљно бавимо политиком", изјавио је Драгослав Павловић, први на листи СНС и кандидат за градоначелника у Нишу.

Носилац листе Руске странке, Тихомир Перић бивши радикал, истакао је да је ово била логична опција за његову странку, потврђујући тако формирање нове власти у Нишу.

 


#   Ниш   СНС   Скупштина града Ниша   Руска странка   локални избори 2024   Александар Вучић - Ниш сутра
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима