Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки одборници Тамара Миленковић Керковић и Андреј Митић званично иступили из чланства Српског покрета Двери

rssBookmark and Share

Ниш 26.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Нишки одборници проф. др Тамара Миленковић Керковић и др Андреј Митић званично су иступили из чланства Српског покрета Двери, што је уследило након њихових оставки на све функције унутар покрета крајем прошле године.

Нишки одборници Тамара Миленковић Керковић и Андреј Митић званично иступили из чланства Српског покрета Двери

Овај корак представља коначни разлаз са покретом након осмогодишњег рада, током којег су обоје допринели развоју Двери као опозиционе снаге у Нишу и на националном нивоу.

Тамара Миленковић Керковић, која је била на функцији потпредседника покрета и председника Градске организације Двери у Нишу, и Андреј Митић, бивши члан Председништва и Интернационални секретар, активно су промовисали концепт новог српског конзервативизма. Посебно су се истакли залагањем за принципе националне демократије, зелени патриотизам и непосредну демократију, као и креирањем програма који су подржавали социјалну правду и економску сувереност.

Разлог њиховог иступања из покрета су разлике у визијама будућег развоја Српског покрета Двери, у односу на ново руководство које је преузело управљање покретом. Миленковић Керковић и Митић најавили су да ће наставити своју опозициону делатност као независни одборници у Скупштини Града Ниша, истрајни у политици коју су заступали током свог рада у Дверима.


#   Ниш   Двери   Тамара Керковић   Андреј Митић
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима