Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После четири дана и ванредне ситуације вода пристиже у алексиначка домаћинства

rssBookmark and Share

Алексинац 06.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

После четири дана без воде и ванредне ситуације, водоснабдевање је полако успостављено у алексиначким домаћинствима. Иако вода још није стигла до свих потрошача, председник општине Алексинац, Далибор Радичевић, најавио је да ће сви грађани добити воду током дана.

Илустрација
Илустрација

Синоћ је поново постављена и ојачана спојница коју је, као прелазно решење, израдила локална фирма "Механика". Рок за испоруку оригиналног дела је 15 дана. Тренутно је потрошачима доступна техничка вода, а исправност воде за пиће треба да потврди Институт за јавно здравље Ниш након три узорковања и анализа.

Док се не потврди исправност воде, становници Алексинца ће се и даље снабдевати пијаћом водом из пет цистерни камиона који круже градом. Данас ће стићи и 10 стационарних цистерни које ће бити постављене на различитим локацијама у граду.

Велика хаварија на магистралном цевоводу оставила је три дана без воде читав Алексинац и неколико околних села, што је укупно погођено 11.000 домаћинстава, односно 30.000 људи. Јуче је због овог инцидента проглашена и ванредна ситуација у делу општине.

Председник општине Далибор Радичевић изјавио је да ће локалне власти наставити да раде на решавању проблема и да ће учинити све да се овакве ситуације више не понављају. „Захваљујем се свим грађанима на стрпљењу и разумевању током ових тешких дана. Учинићемо све да у будућности обезбедимо стабилно и квалитетно водоснабдевање за све наше суграђане,” рекао је Радичевић.

 

 

 

 


#   Алексинац   хаварија   ванредна ситуација   вода за пиће   без воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима