Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Никола Роквић одликован високим признањем Епархије нишке за љубав према ближњима и несебичну помоћ нишком УКЦ

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2024. Епархија нишка, Јужна Србија Инфо

Његово Високопреосвештенство Митрополит нишки г. Арсеније свечано је у понедељак дочекао господина Николу Роквића у резиденцији нишке Епископије, где је уз присуство супруге Бојане Баровић и др Александра Николића, анестезиолога Универзитетског Клиничког центра Ниш и координатора пројекта "Православни волонтери у здравству", господин Роквић примио високо признање.

Фото: Епархија нишка
Фото: Епархија нишка

На предлог др Николића, Никола Роквић је одликован орденом Светог Романа Ђуниског другог степена, којим је Епархија нишка наградила његову делатну љубав према ближњима и несебичну помоћ нишком Универзитетском Клиничком центру. Овим орденом, Роквић је признат за свој значајан допринос који је у великој мери помогао и олакшао рад ове важне здравствене институције.

Ово признање је симбол дубоког поштовања и захвалности за његов труд и ангажман у заједници, чиме је показао хуманост и спремност да помаже онима којима је то најпотребније.

Да подсетимо...

Никола Роквић, познати музичар, ове године је кренуо на ходочашће од Храма Светог Саве у Београду до манастира Светог Нектарија Егинског на острву Егина у Грчкој, прешавши преко 1.000 километара пешице. Кроз ову хуманитарну акцију и своју Фондацију „Породица“, прикупио је значајна средства за куповину премијум ултразвучног апарата вредног 10.560.000 динара, који је донирао Клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра Ниш, за лечење деце оболеле од малигних и других тешких болести.

На свом путу, Роквић је сретао многе људе, а већина њих су били или болесни или су имали блиске особе које се боре са озбиљним болестима, попут онколошких пацијената и оних који болују од мултипле склерозе. Његов сусрет са др Александром Николићем из УКЦ Ниш довео је до даље хуманитарне сарадње и усмеравања средстава прикупљених кроз молитве и благослов Митрополита нишког Арсенија ка његовој фондацији, чиме су омогућили даља улагања у онколошке клинике у Србији.

Никола Роквић је током овог ходочашћа не само физички прешао дуг пут, већ је кроз разговоре и молитве са људима делио емоционалну и духовну подршку, посебно родитељима који су изгубили децу, што је додатно оснажило његову посвећеност хуманитарном раду.

Извор: Православна Епархија нишка - Јужна Србија Инфо

 

 

 


#   Ниш   Нишка епархија   Владика Арсеније   Орден Светог Романа   Универзитетски клинички центар ниш   Никола Роквић   Православни волонтери у здравству
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима